De verkeerregelaar, vroeger en nu

3458De wereld van de verkeersregelaar door de jaren heen

De functie van verkeersregelaar bestaat al bijna net zo lang als de automobiel zelf. Op het, moment dat de auto in het hedendaagse straatbeeld verscheen, werd de nood van een verkeerregelaar die he verkeer op kruispunten regelde ook groter. Door de jaren heen is de functie van verkeerregelaar er wel anders uit gaan zien. Het regelen van verkeer was vroeger iets dat enkel uitgevoerd kon worden door een agent. Je kunt je dan ook misschien wel de stereotype politieagent die druk met zijn handen beweegt en driftig op een fluitje blaast herinneren uit de oude zwart-wit films.

Verkeerregelaars zijn een uitzondering

Waar vroeger op ieder druk kruispunt een verkeersregelaar stond, staan nu een verzameling stoplichten. Bovendien horen alle deelnemers aan het verkeer op de hoogte te zijn van de verkeersregels aangezien zij eerst een examen moeten afleggen voordat zij de weg op kunnen. Op de openbare weg komen we dus verkeerregelaars voornamelijk tegen als er iets aan de hand is: de stoplichten zijn uitgevallen, er heeft een ongeluk plaatsgevonden of er zijn wegwerkzaamheden.

Professionele verkeerregelaars een must

De politieagent van de vorige eeuw heeft plaats gemaakt voor de vrijwilliger of, in het geval van de openbare weg, professionele verkeersregelaar. En alhoewel de verkeersdeelnemers de instructies van de verkeersregelaar dienen op te volgen, straalt de nieuwe verkeerregelaar anno 2016 minder gezag uit dan een politieagent in uniform. Het is daarom van belang dat er een verkeerregelaar staat die goed om kan gaat met stress, uitstekend kan communiceren en tevens genoeg autoriteit uitstraalt om serieus genomen te worden. Wilt u zich geen zorgen maken over verkeersproblemen bij het organiseren van een evenement of het uitvoeren van werkzaamheden? Het inschakelen van een professionele verkeerregelaar gaat nu snel en gemakkelijk via het internet! Klik hier om direct contact met ons op te nemen.