Verkeersregelaar huren

Verkeersregelaar huren – Waarom een bijzonder goed idee?

Wanneer het aankomt op het regelen van een evenement of het beheren van een wegenbouw project dan zijn de meeste experts het er over eens dat een verkeersregelaar huren de meest efficiënte oplossing is. Bij het inzetten van verkeersregelaars komen namelijk een hoop zaken om de hoek kijken waar u wellicht geen rekening mee gehouden heeft.

Verkeersregelaar huren – Wat doet een verkeersregelaar precies?

Een verkeersregelaar is iemand die zich bezighoudt met het dirigeren van het verkeer. Alhoewel alle deelnemers aan het verkeer geacht zijn op de hoogte te zijn van de verkeersregels, kunnen er situaties ontstaan waarbij het niet voor iedereen duidelijk is hoe of zij moet handelen.

Door verkeersregelaars in te zetten kunnen frustraties en gevaarlijke voorkomen worden die kunnen ontstaan bij een druk bezocht evenement of tijdens wegwerkzaamheden. De verkeersregelaars staan onder toezicht van de politie en zijn dus geautoriseerd om aanwijzingen te geven aan de politie.

Verkeersregelaar huren – Wat moet er allemaal geregeld worden?

verkeersregelaar hurenVoordat een verkeersregelaar handgebaren kan maken, moet er eerst een hoop geregeld worden; zowel aan de kant van de organisator als de verkeersregelaar zelf. Om op evenementen verkeer te regelen, zal de verkeersregelaar een e-learning cursus moeten volgen en een examen afleggen. Voor het regelen van verkeer op de openbare weg bij wegwerkzaamheden zal de verkeersregelaar een professionele opleiding moeten volgen.

De verkeersregelaar moet daarnaast ook een aanwijzing krijgen van de gemeente. Zonder deze aanwijzing mag de verkeersregelaar officieel geen aanwijzingen geven en bent u ook niet verzekerd bij een ongeval.

Als organisator zult u de materialen voor de verkeersregelaar moeten regelen. De uitrusting bestaat uit een speciaal uniform, ene portofoon en een maglite met een oranje cone. Daarnaast zult u een aansprakelijkheidsverzekering moeten afsluiten.

Verkeersregelaar huren – Omdat alles voor u geregeld wordt

Kortom, bij het inzetten van verkeersregelaar komt een hoop kijken. Daarom wordt er vaak voor gekozen om gebruik te maken van diensten die al deze zaken voor u regelen. Niet alleen bespaart u hiermee een hoop tijd; ook zijn deze diensten niet duur en voorkomt u het risico dat een of meerdere zaken niet goed zijn geregeld.