Verkeersregelaars gezocht!

Verkeersregelaars gezocht voor wegwerkzaamheden

Voor het overgrote deel van de situaties in het verkeer is het regelen van het verkeer niet nodig. Door de opkomst van de stoplicht is de verkeersagent uit het straatbeeld verdwenen. Wel blijven verkeersregelaars gezocht voor bijzondere situaties, zoals bij wegwerkzaamheden en evenementen.

Wanneer besloten wordt om de weg open te breken, ontstaat er zo’n bijzondere situatie. Verkeerslichten zijn ingesteld op een dergelijke situatie en zijn voorgeprogrammeerd voor de standaard situaties.

Daarom wordt er ook gekozen voor verkeersregelaars om een oogje in het zeil te houden. We hebben hieronder de belangrijkste redenen opgesomd.

Verkeersregelaars gezocht uit veiligheidsoverwegingen

Mensen zijn gewoontedieren en wanneer het verkeer jarenlang dezelfde route volgt, dan zal het een grote verrassing zijn als op de een op de andere dag de gebruikelijke route niet meer beschikbaar is.

Een groter probleem dan verrassing voor de veiligheid in het verkeer, is paniek en agressie. Sommige automobilisten zullen uit deze paniek verkeerd handelen en brokken maken. Andere automobilisten hebben haast en zullen uit frustratie slechte beslissingen maken.

Een verkeersregelaar kan aan de ene kant deelnemers aan het verkeer gerust stellen en aan de andere kant manen om zich aan de regels te houden. Hierdoor ontstaat er geen gevaarlijke situatie.

Verkeersregelaars gezocht uit praktische overwegingen

Een bijzondere situatie zorgt ook voor vertraging; of het nu om een auto-ongeluk of een opbreking van de weg gaat. Daarnaast kunnen werkzaamheden een aantal maanden duren en moet het verkeer in de tussentijd goed kunnen doorstromen.

Een verkeersregelaar helpt met een goede doorstroom van het verkeer in complexe situaties. Verkeerslichten zijn doorgaans verantwoordelijk voor de verkeersdoorstroom maar zijn vooral efficient bij de standaard kruispunten en T-splitsingen.

Verkeersregelaars gezocht uit flexibele overwegingen

Voordat wegwerkzaamheden zijn afgerond, lopen deze werkzaamheden eerst verschillende fases door. De verkeersmaatregelen die getroffen moeten worden, verschillen per fase. Juist daarom zijn verkeersregelaars zo nuttig omdat deze in iedere situatie het verkeer perfect kunnen regelen.

Als u verkeersregelaars zoekt voor bouwwerkzaamheden, evenementen of om een andere reden, dan is het mogelijk om dit direct via het internet te regelen.